بررسی انسان‌شناسی ‌تعلق هویتی در شهرک اکباتان تهران(مرجان والا)(3)

Azmayeshgah- ekbatan - 3.jpg

پایان‌نامه کارشناسی انسان‌شناسی، نیم ترم دوم سال تحصیلی 1386-87، گروه انسان شناسی، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران.

بخش سوم


3ـ2 پاسخ گویی به سوالات
1ـ‌ شما چند سال است که ساکن شهرک اکباتان هستید؟ 2ـ چرا اکباتان را برای سکونت انتخاب کرده‌اید؟ (وضعیت اقتصادی، امکانات، سکونت دوستان و سایر اعضای خانواده....)
پاسخ گروه اطلاع‌رسان به این سوال را بر اساس در در نظر گرفتن زمان، می‌توان به سه گروه عمده تقسیم کرد.
گروه اول کسانی هستند که بخش عمده اسطوره شهرک اکباتان پیرامون آ‌ن‌ها به وجود آمده‌است، یعنی کارمندان دولتی پیش از انقلاب (1357) که خانه‌ها را بر اساس واگذاری منازل به کارمندان دولتی دریافت کرده‌اند. اما دلیل این که این گروه حاضر به پذیرش زندگی در چنین فضایی شده‌اند(امکانات کم آن زمان شهرک و فاصله زیاد از تهران) را باید در موقعیت اجتماعی و اقتصادی آنان جستجو کرد.
صمد" ما تا قبل از آندن به این جا ساکن منیره تهران (محله‌ای قدیمی و مذهبی) بودیم وضعیت ما نسبت به پدر و مادرمان متفاوت بود ما درس خوانده بودیم و توانسته بودیم وضعیت بهتری پیدا کنیم. امکانی که قبل‌تر برای افرادی مانند ما فراهم نبود. شهرک اکبتان نیز مکان مناسبی برای ما بود. این جا از نظر امکانات و ساخت و ساز بهترین جای تهران بوده و است ما به سکونت در این جا افتخار می کنیم"
محمد نیز می‌گوید"ما کارمند دولت بودیم و به خاطر همین درآمد خوبی داشتیم آن زمان مردم برخلاف الان آرزو داشتند دخترشان با کارمند دولتی ازدواج کند. دولت همه نوع امکاناتی به ما می‌داد این جا نیز از جمله همان امکانات است. الان دیگر کسی به کارمند نگاه هم نمی‌کند اما ما احترامی داشتیم که خودمان به دست آورده بودیم"
گروه دوم کسانی هستند که عمدتا بین سالهای 1360 تا 1375 به شهرک اکباتان آمده‌اند این گروه نیز بیشتر کارکنان دولتی هستند اما دلایل آمدن آن‌ها اندکی متفاوت است به علاوه این گروه اکثرا به شکل خانوادگی به شهرک اکباتان آمده‌اند.
جعفر می‌گوید"ما هم مثل بقیه دوست داشتیم جای بهتری برویم مثل سعادت‌آباد یا تجریش اما خوب وضعیت کارمندان بعد از انقلاب خیلی بد شد. ما خانوادگی و از قدیم ساکن محله دام‌پزشکی بودیم، دیدیم که اگر بخواهیم صبر کنیم قیمت زمین هر روز بالاتر می‌رود ما هم به این جا آمدیم و البته پشیمان نیستیم این جا خدماتی دارد که در هیچ کجای دیگر تهران وجود ندارد"



برای خواندن این بخش در اینجا کلیک کنید.

 

 

کلیه حقوق این پایگاه، برای پایگاه اطلاع رسانی ناصر فکوهی محفوظ است.